Tietosuojalausunto

Tämän verkkosivuston (jäljempänä ”verkkosivusto”) tarjoaa Bayer Oy (jäljempänä ”Bayer” tai ”me”). Lisätietoja verkkosivuston tarjoajasta löytyy sivulta julkaisuoikeus.

 

A. Henkilötietojen käsittely

Seuraavassa on tietoa siitä, miten henkilötietojasi käsitellään, kun käytät Bayerin verkkosivustoa. Ellei seuraavissa kappaleissa toisin mainita, henkilötietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on, että tällainen käsittely on tarpeen, jotta pyytämäsi verkkosivuston toiminnot ovat käytettävissä (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(b)).

 

I. Verkkosivuston käyttö

1. Verkkosivuston avaaminen

Kun avaat Bayerin verkkosivuston, tietokoneesi selain välittää eräitä tietoja yrityksen palvelimelle. Tämä tehdään teknisistä syistä ja on tarpeen pyytämiesi tietojen saamiseksi käyttöösi. Verkkosivuston avaamiseksi kerätään, tallennetaan lyhytaikaisesti ja käytetään seuraavia tietoja:

  • IP-osoite
  • käytön päivämäärä ja aika
  • aikaero Greenwich-aikaan (GMT)
  • pyynnön sisältö (tietty sivusto)
  • käytön status / HTTP:n statuskoodi
  • välitetty tietomäärä
  • pääsyä pyytävä verkkosivusto
  • selain / kieliasetukset / selaimen ohjelmiston käyttöjärjestelmän versio ja pinta

Lisäksi Bayerin oikeutettujen etujen suojaamiseksi tällaiset tiedot tallennetaan määräajaksi, jotta henkilötietojen jäljitys voidaan käynnistää, mikäli ilmenee Bayerin palvelimen luvatonta käyttöä tai sen yrityksiä (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(f)).

 

Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Voidaksesi käyttää tiettyjä verkkosivustomme palveluja sinun tulee ensin rekisteröidä käyttäjätili, jossa voit määrittää omat henkilökohtaiset kirjautumistietosi, joilla voit kirjautua omalle käyttäjätilillesi. Tätä rekisteröitymistä ja kirjautumista varten me keräämme sinusta seuraavia tietoja:

  • Nimi
  • Yhteystiedot (ml. sähköpostiosoite)
  • Sukupuoli
  • Käyttäjätunnus ja salasana
  • Lokitiedot kirjautumisistasi ml. aikaleima

Käsittelemme näitä henkilötietoja voidaksemme tarjota pääsyn verkkosivustollamme oleviin palveluihin. Nämä tiedot poistetaan, mikäli lopetat käyttäjätilisi.

 

Kolmansien tahojen kirjautumispalvelut / Single sign on

Suostumukseesi perustuen (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(a)) tarjoamme sinulle mahdollisuuden rekisteröityä palveluumme käyttämällä kolmannen tahon kirjautumispalvelua [Fimnet] (tästä eteenpäin "Kirjautumispalveluntuottaja"). Käyttääksesi tätä kirjautumispalvelua sinua pyydetään kirjautumaan Kirjautumispalveluntuottajan palveluun käyttämällä kyseisiä kirjautumistietojasi. Näin toimimalla profiilisi liitetään palveluumme, mikä tarkoittaa, että Kirjautumispalveluntuottaja vastaanottaa tiedon, että käytät palveluamme ja me saamme sinusta automaattisesti seuraavat tiedot:

 

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Yhteystiedot (ml. sähköpostiosoite)
  • Käyttäjätunnus
  • ammattiryhmä
  • erikoisala ja ryhmätieto

 

Käytämme näitä tietoja vain rekisteröitymistarkoituksiin ja voidaksemme tunnistaa sinut kirjautuessasi. Mikäli Kirjautumispalveluntuottaja lähettää meille enemmän tietoa sinusta kuin mitä tarvitsemme kirjautumisen vahvistamiseen, poistamme välittömästi tällaiset tiedot. Lisätietoa siitä, miten Kirjautumispalveluntuottajan palvelu toimii ja miten Kirjautumis-palveluntuottaja käsittelee tietojasi, löydät Kirjautumispalveluntuottajan tietosuojaselosteesta [https://www.fimnet.fi/]. Me poistamme henkilötietosi, mikäli lopetat käyttäjätilisi.

 

4. Evästeiden käyttö

Mitä evästeet ovat?

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä (cookies). Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat käyttäjän laitteen muistiin selaimen välityksellä. Ne tallentavat eräitä tietoja (esim. kieliasetukset tai sivustoasetukset), jotka selaimesi saattaa välittää uudelleen meille, kun seuraavan kerran vierailet sivuillamme (evästeen kestoajasta riippuen).

 

Mitä evästeitä Bayer käyttää?

Käytämme kahdentyyppisiä evästeitä: (1) toiminnallisia evästeitä, joita ilman sivustomme kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä, ja (2) valinnaisia evästeitä, joita käytetään mm. verkkosivuston analysointiin ja markkinointitarkoituksiin. Seuraavassa taulukossa on tarkempi kuvaus verkkosivustolla käytetyistä valinnaisista evästeistä:

Tekniset evästeet

Mikäli annat suostumuksesi

Käytämme valinnaisia evästeitä vain, jos olemme etukäteen saaneet siihen suostumuksesi (tietosuoja-asetus art. 6(1)(a)). Kun käytät verkkosivustoamme ensimmäisen kerran, ilmaantuu banneri, jossa pyydetään suostumusta valinnaisten evästeiden käyttöön. Jos annat suostumuksesi, tietokoneellesi asetetaan eväste, joka estää bannerin ilmaantumisen niin kauan, kuin eväste on voimassa. Evästeen kestoajan päätyttyä tai jos poistat itse evästeen, banneri ilmaantuu uudelleen seuraavan verkkosivustollamme vierailusi yhteydessä ja suostumustasi pyydetään uudelleen.

 

Miten evästeet estetään

Verkkosivustoamme voi tietenkin käyttää ilman evästeiden asettamista. Voit halutessasi muuttaa evästeiden käyttöä tai kokonaan estää evästeet selaimesi asetusten avulla. Evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin rajoittaa sivustomme toimintoja tai vaikuttaa haitallisesti

sivuston käyttäjäystävällisyyteen. Voit myös milloin tahansa estää valinnaisten evästeiden asettamisen muuttamalla yllä olevan taulukon evästeasetuksia.

 

Verkkosivuston käytön analysointi (Google)

Verkkosivustomme käyttää verkkoanalyysipalvelua, jonka tarjoaa Google Inc., osoite 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (”Google”).

Google analysoi verkkosivuston käyttöä puolestamme. Tätä tarkoitusta varten käytämme evästeitä, jotka on kuvattu tarkemmin yllä olevassa taulukossa. Googlen keräämät tiedot käyttäytymisestäsi verkkosivuillamme (esim. viitannut URL, millä verkkosivustoillamme vierailet, käyttämäsi selaintyyppi, kieliasetukset, käyttöjärjestelmäsi sekä näyttösi resoluutio) välitetään Yhdysvaltoihin Googlen palvelimille, missä tietoja säilytetään ja analysoidaan. Tulokset toimitetaan meille anonymisoidussa muodossa. Käyttötietoja ei yhdistetä kokonaiseen IP-osoitteeseesi tämän prosessin aikana. Verkkosivustollamme on aktivoituna Googlen tarjoama IP-osoitteen anonymisoiva toiminto, joka poistaa IP-osoitteen 8 viimeistä bittiä (tyyppi IPv4) tai viimeiset 80 bittiä (tyyppi IPv6) kunkin Googlelle tapahtuvan tietosiirron jälkeen. Lisäksi olemme laatineet Googlen kanssa erityissopimukset, joilla varmistetaan riittävän tietosuojatason säilyminen Googlen käsitellessä henkilötietoja Yhdysvalloissa.

Voit peruuttaa suostumuksesi verkkokäytön analysointiin milloin vain joko lataamalla ja asentamalla Googlen tarjoaman ns. Google Browser Plugin tai hallinnoimalla suostumuksiasi yllä olevassa taulukossa, jolloin kieltäytymisen muistava eväste asennetaan koneellesi. Molemmat vaihtoehdot estävät verkkokäytön analysoinnin vain mikäli käytät selainta, jolle eväste asennettiin ja jollet poista kieltoevästettä.

 

Yhteydenottokaavakkeiden käyttö

Meihin voi ottaa suoraan yhteyttä verkkosivuillamme olevien yhteydenottokaavakkeiden kautta. Voit antaa meille mm. seuraavat tiedot:

  • Nimi
  • Yhteystiedot (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero)
  • Tapahtumanumero (esim. pyyntötunnus)
  • Viesti

Yhteydenottokaavakkeiden kautta saatuja tietoja käsitellään yksinomaan esittämäsi pyynnön käsittelemiseen. Me poistamme nämä tiedot kun niiden säilyttäminen ei enää ole tarpeen pyyntösi käsittelemiseen.

 

Ulkopuoliset palvelut tai sisältö verkkosivuillamme

Verkkosivuillamme on kolmansien osapuolten palveluja ja/tai sisältöä. Kun kolmansien osapuolten palveluja käytetään tai kolmansien osapuolten sisältöä näytetään, viestintään liittyviä tietoja vaihdetaan sinun ja asianomaisen palveluntarjoajan kanssa teknisistä syistä.

Asianomainen palvelun tai sisällön tarjoaja voi käsitellä henkilötietojasi myös muihin tarkoituksiin. Parhaan tietomme mukaan olemme konfiguroineet niiden tarjoajien palvelujen ja sisällön, joiden tiedetään käyttävän henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa tavalla, joka estää kaiken muun viestinnän paitsi palvelujen tai sisällön näyttämisen verkkosivuillamme, tai viestintä on mahdollista ainoastaan, jos olet aktiivisesti valinnut kyseisen palvelun käytön. Koska meidän ei kuitenkaan ole mahdollista valvoa kolmansien osapuolten keräämiä ja käsittelemiä henkilötietoja, emme pysty antamaan sitovaa tietoa tällaisen henkilöntietojen käsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta.

Lisätietoa tällaisen henkilötietojen käsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta voi saada tutustumalla Bayerin verkkosivuilla palveluja ja sisältöä tarjoavien ja tältä osin tietojesi suojaamisesta vastaavien tahojen tietosuojalausuntoihin:

  • Vimeo
  • Soundcloud

 

Suljettuun käyttäjäryhmään rekisteröityminen

Tietyt reseptilääkkeitä koskeva tiedot tällä verkkosivustolla on tarkoitettu vain lääketieteellisten asiantuntijoiden käyttöön. Sen tarkistamiseksi, että sinulla on valtuudet tämän sivuston käyttöön, sinua pyydetään todistamaan, että olet lääketieteellinen asiantuntija. Sen jälkeen, kun käyttöoikeutesi on tarkistettu, sinulle luodaan käyttötili, johon tallennetaan ammatillisen asemasi lisäksi seuraavat henkilötiedot:

  • etu- ja sukunimi
  • sähköpostiosoite
  • sisäänkirjautumistiedosto kirjautumisista, mukaan lukien aikaleima
  • käyttäjätunnus ja salasana

Käsittelemme näitä henkilötietoja tarjotaksemme pääsyn verkkosivustollemme. Henkilötiedot poistetaan, jos poistat tilisi.

 

Haittavaikutuksia ja tuotteen laatuun liittyviä valituksia koskevat tiedot

Tämä verkkosivusto ei ole tarkoitettu tai suunniteltu viestintään, joka liittyy seuraaviin: haittavaikutukset, terapeuttisen vaikutuksen puute, lääkitysvirheet, harmaiden markkinoiden tuotteet tai lääkeväärennökset, lääkkeiden väärinkäyttö tai myyntiluvan ulkopuolinen käyttö, tuotteen laatuun liittyvät valitukset ja/tai muut asiat, jotka koskevat Bayerin tuotteiden turvallisuutta tai laatua. Jos haluat ilmoittaa haittavaikutuksista tai tehdä tuotteen laatua koskevan valituksen, ota yhteyttä terveydenhoidon ammattilaiseen (esim. lääkäri tai apteekkihenkilökunta), paikalliseen terveysviranomaiseen tai käytä Bayerin verkkosivustoa haittavaikutuksista ilmoittamiseen.

 

Jos tästä huolimatta ilmoitat haittavaikutuksista tai Bayerin tuotteiden turvallisuuteen tai laatuun liittyvistä muista ongelmista, meidän on laillisten velvoitteidemme mukaan käsiteltävä viesti ja mahdollisesti otettava sinuun yhteyttä asioiden selventämiseksi. Meidän on ehkä ilmoitettava 

asianomaisille terveysviranomaisille ilmoittamistasi asioista. Tässä yhteydessä tiedot lähetetään koodattuina siten, että tietoja, joista sinut voi suoraan tunnistaa, ei toimiteta. Voimme myös joutua lähettämään tällaisia koodattuja ilmoituksia yhteistyökumppaneillemme siinä laajuudessa, kuin niillä on sama velvollisuus ilmoittaa asiasta asianomaisille terveysviranomaisille. Tietoja haittavaikutuksista voidaan jakaa myös Bayer-konsernin sisällä.

 

Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä ja haittavaikutusten raportoinnista löydät lääketurvatoimintaa koskevasta tietosuojalausunnosta.

 

Henkilötietojen siirto teetettyä käsittelyä varten

Käytämme jossain määrin henkilötietojen käsittelyyn siihen erikoistuneita palveluntarjoajia. Nämä palveluntarjoajat valitaan huolellisesti ja heitä valvotaan säännöllisesti. Tietojenkäsittelysopimusten mukaisesti henkilötietoja käsitellään ainoastaan Bayerin ohjeistuksen ja toimintaohjeiden mukaan.

 

Henkilötietojen käsittely EU:n tai ETA:n ulkopuolella

Tietojasi voidaan myös osaksi siirtää Euroopan Unionin (EU) ja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisiin maihin ja käsitellä siellä, vaikka tällaisissa maissa tietosuojan taso saattaa olla alhaisempi kuin Euroopan maissa. Tällaisissa tapauksissa varmistetaan esimerkiksi erityissopimuksin (kopio saatavissa pyynnöstä), että henkilötietojen suojaustaso on riittävä, tai pyydämme nimenomaisen suostumuksesi tällaiseen käsittelyyn.

 

Tietoa oikeuksista

Tietosuojalakien mukaan sinulla on seuraavat yleiset oikeudet:

  • Oikeus nähdä tallentamamme sinua koskevat henkilötiedot
  • Oikeus pyytää henkilötietojen korjausta, poistamista tai rajoitettua käsittelyä
  • Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä, joka perustuu oikeutettuihin etuihimme tai yleiseen etuun tai joka koskee profilointia, paitsi jos Bayer voi todistaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet, tai jos käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
  • Oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen
  • Oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaisille
  • Voit milloin tahansa peruuttaa henkilötietojen keräämistä, käsittelyä ja käyttöä koskevan suostumuksesi, tämän kuitenkaan vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen. Lisätietoa asiasta on edellä olevissa kappaleissa, jotka kuvaavat suostumukseen perustuvaa tiedonkäsittelyä. Jos haluat käyttää näitä oikeuksiasi, osoita pyyntösi alla mainittuun osoitteeseen. (à C.).

 

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen tietosuojaan, käytä yhteydenottokaavaketta tai ota yhteyttä yrityksemme tietosuojavastaavaan alla mainitulla osoitteella:

Tietosuojavastaava Bayer Oy PL 415, 20101 Turku

 

Tietosuojalausunnon päivittäminen

Voimme aika ajoin päivittää tietosuojalausuntoamme. Tietosuojalausunnon päivitykset julkaistaan verkkosivustolla. Kaikki muutokset astuvat voimaan verkkosivuston julkaisemisen yhteydessä. Suosittelemme siksi säännöllistä vierailua verkkosivuillamme, jotta voit saada tiedon mahdollisista päivityksistä.